Mindful hatha yoga

Vanaf oktober 2018 geef ik mindful hatha yoga lessen in de werfkelder ‘Ondervelours‘ in Utrecht, aan de Oudegracht 268.  Op de website van Ondervelours kun je je aanmelden voor deze lessen. De lessen zijn op vrijdagochtend en duren 1,5 uur. De lessen zijn heel goed te combineren en fijn om achter elkaar te volgen.

9:15 – 10:45   MHY Shakti les
Shakti is de energie in ons van speelsheid, losheid, het zonder doel ergens mee bezig zijn. Ze staat voor flow en plezier. Tijdens deze les komen we eerst helemaal terug bij onszelf middels meditatieve  oefeningen, waarna we voornamelijk met onze ogen dicht gaan bewegen. Doordat we de oefeningen op het ritme van jouw ademhaling doen, breng je rust in je lijf en kom je helemaal bij jezelf. Dit is een heel zachte les waarbij de nadruk ligt op het voelen wat jouw lichaam allemaal wél kan: het gaat er echt om bij jezelf te blijven en niet over je grenzen te gaan. Na deze les voel je je kalm en helemaal gezakt in jouw zijn.

11:15 – 12:45  MHY Shiva les
Shiva is de energie in ons die doelgericht is, kijkt naar alles wat er gebeurt en dit begrijpt of analyseert. Hij kan gebruikt worden om blokkades aan te pakken en richting te geven. Deze les is wat steviger dan de Shakti les: we werken om ons lijf sterker en flexibeler te maken, zodat we meer aan kunnen zowel op de mat als er van af. Ook deze les is op de flow van de ademhaling, waardoor je naast een workout ook je eigen ritme leert kennen. Na de les voel je je opgeladen en sterk, klaar om alle plannen voor het weekend uit te voeren.

 

Acro yoga workshop

De locaties en lestijden van deze workshops verschillen. Volg de Facebook pagina van House of Metta om op de hoogte te blijven van alle workshops.